+32 (0) 14 35 91 72 | info@energia.be
nl fr

 

Met infraroodpanelen kan u uw huis, kantoor, praktijk,…. zuinig en comfortabel verwarmen. Infraroodverwarming werkt op elektriciteit die duurzaam kan worden opgewekt

Infrarood (IR) verwarming is de belangrijkste evolutie in de verwarmingsmarkt van de voorbije 50 jaar. IR lange golfstraling is de snelst groeiende technologie in Europa, Canada en Australië, met een sterk groeiende populariteit in de VS , India en het Verre Oosten.

Meer en meer gezinnen en bedrijven voorzien in hun eigen groen energie behoefte, veelal door middel van elektrische zonnepanelen en windturbines. Deze investering in opwekking van eigen stroom maakt het gebruik van IR-verwarming nog vele malen interessanter, vooral omdat de voorraden fossiele brandstoffen zoals olie en gas stilaan uitgeput geraken en stijgen in prijs.

Lange golf IR straling heeft een bewezen positieve invloed op de gezondheid van de mens en de omgeving. In tegenstelling tot traditionele CV verwarmingssystemen, verwarmt u niet langer een volume lucht, maar enkel mensen en objecten waar en waneer u het nodig vindt.

Dankzij de innovatieve IR panelen van Energia ervaart u een ongeëvenaard verwarmingscomfort met een daling van uw energiefactuur tot -50%.

Onze panelen zijn bijzonder makkelijk te installeren, al dan niet met thermostaten of intelligente regelingen. Door te kiezen voor de panelen van Energia, kiest u voor het meest efficiënte IR paneel op de markt van Duitse origine.

Infrarood

De zon verwarmt de aarde waardoor er een aangename temperatuur ontstaat. Deze verwarming ontstaat pas als de zonnestralen worden opgevangen door de aarde. De zonnestralen verwarmen dus niet de lucht maar de aarde. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur. 

Op dezelfde manier werken de infraroodpanelen van ThermIQ. De infraroodstralen verwarmen niet de lucht, maar de vloer, de mensen en andere objecten. Hierdoor ontstaat een prettig en comfortabel leefklimaat.

 

         

Kwaliteit

De intensiteit, dus de mate van verwarming, moet bij al deze panelen gelijk zijn. Anders is het ene deel van de ruimte warmer dan het andere. Om dit te garanderen voert ThermIQ strenge tests uit en leveren ze alleen de hoogste kwaliteit infraroodverwarming. 

De panelen wekken de infraroodwarmte op middels de semiconductor laag, die is aangebracht op de plaat van veiligheidsglas. Door deze laag exact de juiste samenstelling en dikte te geven, stralen zij de juiste dosis infrarood uit. Precies de dosis die u dat prettige en gezonde gevoel geeft.

Voordelen

 • eenvoudige installatie: u hoeft geen leidingen aan te leggen.

 • lage energiekost.

 • u creëert een gezond en comfortabel binnenklimaat.

 • hygiënisch, want u beperkt de luchtcirculatie en ronddwarrelend stof. Doordat de vloer en de muur verwarmd worden, zal er in de badkamer ook minder condens ontstaan en krijgen schimmels minder kans zich te ontwikkelen. 

 • Doordat de voorwerpen en mensen verwarmd worden en niet de lucht, kan u ventileren zonder warmte te verliezen

 • bespaart ruimte doordat u geen radiatoren hoeft te plaatsen.

 • geniet direct na het aanzetten van de warmte van de panelen

 • U kan microklimaten creëren, bv op kantoor, maar ook in huis. 

 

Toepassingen

Infraroodverwarming is een comfortabale, veilige en energie-efficiënte vorm van verwarmen. Het is zeer geschikt als:

 • comfortabele en intelligente verwarming van uw woning

 • kantoorverwarming met mogelijkheid tot creëren van microklimaten

 • Verwarming in zorginstellingen zonder ongewenste luchtcirculatie

 • Verwarmingselement in zelfbouw-sauna's en infraroodcabines

 • Badkamer verwarming waar vocht en schimmels geen kans krijgen

 • Paardenstallen voor een gezond klimaat voor toppaarden

 • en zoveel meer...

   

Technische gegevens

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende thermIQ infraroodpanelen. 

De aanbevolen installatie is aan, in of onder het plafond, afhankelijk van plafondhoogte en bouwkundige en elektotechnische mogelijkheden. Maximale installatiehoogte is 3 meter. Voor hoogtes tot 3,5 meter adviseren wij het gebruik van High Power versies (THHP06060 of THHP12060)

Montagebeugels worden steeds standaard meegeleverd.

Bestellen kan door contact met ons op te nemen: info@energia.be

Bent u dealer of installateur, contacteer ons voor speciale voorwaarden.

ThermIQ

Sorteer op:
 

 

 
© 2019 Energia bvba.
Powered by